Politik

Ge feministerna MER plats i Svalöv!

Feministiskt Initiativ Svalöv vill skapa ett mer kärleksfullt samhälle. Vår vision är att Svalöv ska bli den bästa landsbygdskommunen med tanke på tillgänglighet, öppenhet och respekt för mänskors lika värde. I denna folder presenterar vi våra prioriterade frågor.

DSC_0491

Vi försvarar de mänskliga rättigheterna

ETT ÖPPET SVALÖV

Feministiskt Initiativ Svalöv vill arbeta för att Svalöv ska bli en kommun där alla kan känna sig välkomna. Vi vill att alla i vår kommun ska ha möjlighet att rota sig, bygga upp ett liv och fullt ut delta i utvecklingen av vårt samhälle. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna och för in FN:S barnkonvention i kommunpolitiken.

FEMINISTISK SKOLA & FRITID

Feministiskt Initiativ Svalöv vill att alla barn, oavsett kön, hudfärg, funktionsvariation och social situation ska ha möjlighet att utvecklas till sin fulla potential i både skola, sport-, kultur- och andra fritidsverksamheter. Alla som arbetar med barn och unga ska ha jämställdhets- och HBTQ-kunskap.

 

Vi förnyar politiken

HÅLLBART ARBETSLIV

Feministiskt Initiativ Svalöv vill underlätta liv och arbete på landsbygden. Vi vill göra Svalöv till provkommun för 6 timmars arbetsdag med bibehål­len lön och införa jämställdhetsgaranti som t.ex. lika lön för likvärdigt arbete. Vi vill fortsätta verka för att bredband och kollektivtrafik byggs ut och förbättras för att främja verksam­heter på landsbygden, både för lokala producenter, turistnäring och föreningsliv. Vi vill även stärka och utöka samarbetet med lokala kulturutövare.

ETT FEMINISTISKT KULTURLIV

Feministiskt Initiativ Svalöv vill ha ett rikt, jämlikt och levande kulturliv i kommunen som skapar möten och ger dialog mellan människor. Därför vill vi att alla skall ha möjlighet att ta del av och utveckla kulturlivet och vi arbetar aktivt för att Kulturskolans undervisning skall vara gratis och bedrivas lokalt i byarna.

 

Vi förändrar makten

MILJÖ OCH HÅLLBARHET

Feministiskt Initiativ Svalöv vill värnar mångfalden i vår värdefulla miljö. Unika naturområden får inte exploateras genom kortsiktiga beslut. Vi vill satsa på ekologisk hållbarhet vid kommunal upphandling, minska köttkonsumtionen och prioritera varor och livsmedel som uppfyller krav för miljö-, rättvise- och jämställdhetsmärk­ning. God och hälsosam mat ska serveras i kommunens skolor och boenden. Vi värnar även djurens rätt till ett värdigt liv.

VÅRD OCH OMSORG

Feministiskt Initiativ Svalöv vill att vård och omsorg ska finnas inom barnvagns-, rullstols- och rullatorsavstånd, genom en mobil distriktsvård som kör från by till by. Alla ska ha lika rätt till vård. Självklart ska du kunna bli gammal på den plats du själv väljer, oavsett om du vill bo kvar i ditt hem eller flytta till någon form av trygghetsboende.

Klart vi kan!

 

Vill du bidra?

Vårt politiska arbete drivs ideellt. Vi är många men har plats till ännu fler! Vill du stötta oss finns det flera sätt:

1.Bli medlem genom att:

Sätt in 50 kr eller mer till plusgiro 40 57 53-5. Skriv detta som meddelande

Fimedlem, e-post, förnamn efternamn, kommun.

 

SMS:a till 72550. 100 kronor dras via telefonräkningen. Skriv detta som meddelande:

Fimedlem, e-post, förnamn efternamn, kommun.

 

Swisha 50 kr eller mer till 123 282 42 82. Skriv detta som meddelande

Fimedlem, e-post, förnamn efternamn, kommun.

 

(se mer info på https://feministisktinitiativ.se/bli-medlem/)

 

  1. Engagera dig i Fi Svalöv. Allt från att komma med goda idéer på våra möten till att satsa på att själv bli kommunpolitiker är värdefullt. Kontakta oss på mejl: svalov@feministisktinitiativ.se

 

  1. Stödja oss ekonomiskt genom att ge en gåva via bankgiro 558-0352.

 

Rösta på oss i Svalöv den 9 september

Linn Alenius Wallin

Kristina Carlsson

Elisabeth Salonen Ripa

Sven-Åke Johansson

Amanda Ripa

Christopher Ripa

Christa Gustafsson Ohlson

Yousra Qrayim

Karin Larsarp

Fi kladd

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s